Jeroen Meus - Groenten- en kippenbouillon

1 180 0 5
Aantal personen:
  • 2 wortels
  • 4 stengels bleekselder
  • 4 uien
  • 1 stengel prei
  • 1 l water
  • 10 peperbolletjes
  • kruidnagel
  • 3 teentjes look
  • 1 takje tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 8 stengels peterselie
  • 1 takje rozemarijn
  • zout
  • 1/2 soepkip
  1. Voor de groentenbouillon: doe het water in een grote ketel en voeg een beetje zout toe.
  2. Doe alle groenten in de pan , en leg er de kruiden bovenop.
  3. Breng aan de kook en laat 45 minuten trekken.
  4. Voor de kippenbouillon: doe het water in een grote ketel en voeg een beetje zout toe.
  5. Doe alle groenten in de pan , en leg er de kruiden en de soepkip bovenop.
  6. Breng aan de kook en laat 1 tot 2 uur trekken.
  7. weetjes
  8. Voorzie ongeveer 400 gram groenten (en een halve soepkip als je kipbouillon maakt) op 1 liter water.
stey