Javanais

41 45 3 5
Aantal personen:
  • DEEG
  • 9 Eiwitten (30 gr per eiwit)
  • 30 gr Suiker
  • 30 gr Bloem
  • 370 gr Broyage ( = 185 gr amandelpoeder + 185 gr poedersuiker)
  • VULLING
  • 250 gr Boter
  • 250 gr Sukier
  • 100 ml Water
  • 1 el Oploskoffie
  • 2 Eidooiers
  • GANACHE
  • 75 ml Room
  • 100 gr Chocolade
  • 30 gr Boter
  1. Deeg : Eiwitten stijfkloppen. Suiker toevoegen en glanzend kloppen. Gezeeffde bloem mengen met de broyage en onder eiwit spatelen
  2. Deeg dun uitstrijken op een ovenplaat (met bakpapier) . 8 min bakken op 220°C. Laten afkoelen.
  3. Vulling : Water , suiker en oploskoffie tot siroop koken , even laten afkoelen. Eidooiers loskloppen, suikersiroop er geleidelijk doorkloppen. Boter zacht roeren en de suikersiroop er lepel per lepel ondermengen. Laten opstijven.
  4. Ganache : Chocoladestukjes smelten in warme room, laat lauw worden en roer er de zacht boter onder.
  5. Afwerking : Verdeel het gebak in 4 repen. Smeer vulling tussen elke plak en stapel op elkaar. Overgiet met ganache. Kanten recht snijden en in 8 rechthoeken verdelen. Eventueel versieren met nopjes boterroom.
Mieke 100