Javanais van geitenkaas met belottaham en rode wijnazijn

54 70 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 200 g verse geitenkaas
  • 2 dl melk
  • 1.5 dl room
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 vijgenbrood
  • 8 plakjes ham
  • 2 dl ahornsiroop
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  1. Week de gelatine.
  2. Warm de melk op met de geitenkaas en voeg hier 3 blaadjes gelatine aan toe.
  3. Even laten afkoelen en er de half opgeklopte room onderspatelen, direct uitstrijken tot ongeveer 1 cm dik en laten opstijven.
  4. De maple syrup aanlengen met 1 dl water, opwarmen en 3 blaadjes gelatine toevoegen.
  5. Stort dit uit over de geitenkaasbavarois.
  6. Wanneer alles koel is, snijd je rechthoekjes, evenals uit het vijgenbrood met dezelfde rechthoekige vorm.
  7. Stapel alles opeen en werk af met ham.
  8. De azijn met de suiker tot stroop reduceren en een streepje naast de javanais trekken als afwerking .
Solo
Meer inspiratie

SaladeVoorgerecht