Jardinière van pasta en basilicum

191 27 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 3 g Ricard
  • 160 g verse pasta (spaghettini of tagliatelle) al dente gekookt
  • korianderpoeder
  • 4 blaadjes basilicum
  • 30 g parijse champignons
  • zout en peper
  • 30 g preiwit
  • 30 g venkel
  • snuifje safraan
  • 0.5 koffielepel kurkumapoeder
  • 2 teentjes gepeld en geplette look
  • 1 tomaat, gepeld
  • 20 g lente-uitje
  1. Giet de Solo in een pannetje en voeg hierbij de safraan, de kurkuma, de geperste look en de Ricard.
  2. Laat 15 minuten opwarmen op een zacht vuur.
  3. Haal door de puntzeef en zet opzij.
  4. Versnipper de lente-uitjes.
  5. Snijd de champignons in staafjes van 2 cm lang bij 1/2 cm dik.
  6. Snijd de venkel en het preiwit in blokjes.
  7. Snijd de kwartjes tomaat en de basilicumblaadjes in ruitvorm.
  8. Braad de champignons, de venkel en het preiwit snel op een hoog vuur in de Solo.
  9. Laat niet bruin worden.
  10. Verwarm ondertussen de pasta in een stoompot of in de magnetron.
  11. Voeg de opgewarmde pasta toe aan de gesauteerde groenten, de uitjes, de tomaten en de basilicumblaadjes.
  12. Voeg peper, zout en wat gemalen koriander toe. Meng goed dooreen.
Solo