Japanse rijst

12 30 5 5
Aantal personen:
  • rijst,gekookt en afgekoeld
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 stokje prei
  • 1/2 courgette
  • 1 bakje champignons
  • 100 gr garnalen
  • 100 gr hamblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 eieren
  • sojasaus
  • boter, olie
  1. Snij de groenten heel fijn in kleine blokjes of ringetjes. Doe dit ook met de ham? Klop 3 eieren met een scheutje sojasaus en bak ze in de pan. Rol de omelet op en snij in kleine reepjes. Bak in half olie, half boter de ui en de knoflook. Voeg na een paar minuten de groenten toe in volgorde van garing (paprika eerst,..champignons laatst) zodat alles tegelijk gaar is. Voeg daarna een flinke scheut sojasaus toe aan het groentemengsel en voeg het ei, de garnalen en hamblokjes toe. Voeg dan beetje bij beetje de gekookte rijst toe en verwarm dit onder voortdurend opscheppen. Breng op smaak, serveer met de sojasaus. Eet het liefst met stokjes, maar vork mag ook.Smakelijk!
Veerle Verbrug