Japanse noedels met broccoli , prei en cashewnoten

30 20 4 5
Aantal personen:
  • 50 gr `cashewnoten grof gehakt
  • 500 gr kipfilet in reepjes
  • 2 teen knoflook gehakt
  • 2 cm verse gember geschild en gehakt
  • 100 ml teriyakisaus
  • 300 gr eiermie
  • 1 stronk broccoli in kleine roosjes
  • 1 prei in ringetjes
  1. De cashewnoten maken dit gerecht lekker knapperig en broccoli en prei zijn op hun best in november.
  2. Meng de reepjes kip in een kom met de helft van de knoflook, de helft van de gember en 50 ml teriyakisaus
  3. Laat de kip minimaal 15 minuten marineren
  4. Kook intussen de mie volgens de gebruiksaanwijzing
  5. Kook in een andere pan de roosjes broccoli met wat zout in ca. 4 minuten beetgaar
  6. De mie en broccoli afgieten en daarna afspoelen onder koud stromend water
  7. Goed laten uitlekken in een vergiet
  8. Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes kip ca. 4 minuten
  9. Schep ze uit de pan en leg ze op een bord
  10. Voeg de prei met de rest van de knoflook en gember toe en roerbak ze 2-3 minuten
  11. Voeg de mie, broccoli, kip en nog 50 ml teriyakisaus toe en roerbak alles nog ca. 2 minuten
  12. Breng op smaak met peper en strooi cashewnoten over het geheel heen.
Love to Cook