Japans gehaktbroodje van kip

8 30 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr kippengehakt
  • 1 1/2 koffielepel suiker
  • 1 1/2 koffielepel soyasuas
  • 1 eetl sake of sherry
  • 1/2 koffielepel gembersiroop
  • 1 st ei
  • 4 eetl paneermeel
  • 1 st preiwit
  • 1 eetl sesam- of maanzaadjes
  1. Meng het kippengehakt met de gesnipperde prei, suiker, sojasaus, saké of sherry, gembersiroop, ei en paneermeel.
  2. Kneed met de handen tot een glad geheel en maak er vervolgens een platte koek van.
  3. Verhit de olie in een pan met anti-kleeflaag (of bak in de oven). Leg het gehakt erin en bak een viertal minuten tot de onderkant mooi gebruind is.
  4. Draai voorzichtig om en bestrooi meteen met sesam- of maanzaadjes, terwijl de gebakken kant nog heet is, anders kleven de zaadjes niet aan de koek.
  5. Laat nog verder een tiental minuten bakken tot het gehakt gaar is
hildeke3105