Jambalaya

7 90 5 5
Aantal personen:
  • olie
  • 450 gr rookworst
  • 2 kippenfilets
  • 3 uien
  • look
  • 100 gr selder
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 blaadjes laurier
  • 1/2 klp basilicum
  • snuifje cayennepoeder
  • 500 gr rijst
  • 1,25 dl kippenbouillon
  • 1,25 dl tomatensaus
  • 1 klp tomatenpuree
  • 900 gr scampi's
  • 1 bosje peterselie
  • peper en zout
  1. Snij de worst in stukjes, bak 10 min in olie tot ze bruin zijn
  2. Schep uit met schuimspaan in een kom
  3. Snij de kipfilet in stukjes, kruid met peper en zout, bak in ongeveer 10 min bruin in zelfde pan
  4. Schep uit de pan en voeg bij worst
  5. Pel de uien en de look, hak fijn
  6. Snij de selder en de paprika in blokjes
  7. Stoof de ui aan tot glanzig, voeg look, selder, paprika, laurier, basilicum en cayennepoeder toe, stoof nog 5 min
  8. Voeg de rijst aan de groenten toe en roerbak 5 min
  9. Voeg de kip en de worst opnieuw toe
  10. Voeg de tomatensaus en de bouillon toe
  11. Breng aan de kook en laat dan 25 min pruttelen tot de kip gaar is
  12. Pel de scamp's, verwijder darmkanaal
  13. Roer er de tomatenpuree, de gehakte peterselie dooreen
  14. Voeg dit mengsel toe aan de jambalaya en dek de pan af
  15. Laat nog 5 min pruttelen
  16. Afkruiden met peper en zout, laurierblaadjes verwijderen
kruidenspookje