jambalay

24 50 0 5
Aantal personen:
  • 4 eetl olie
  • 350 gr mager varkensvlees in blokjes
  • 2 grote uien, gepeld en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uigeperst
  • 2 groene paprika schoongemaakt en in reepjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gr gekookte ham in blokjes
  • 200 gr chorizo in blokjes
  • 6 dl kippebouillon
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • snufje kruidnagelpoeder
  • zout en peper
  • 2 eetl peterselie
  • 250 gr zilvervliesrijst
  1. Verhit de olie in een braadpan en bak het varkensvlees op een hoog vuur aan alle kanten bruin. Voeg uien en knoflook toe, schep even om, en roer de paprika, bleekselderij, ham en worst erdoor. Laat het geheel nog 5 min doorsudderen. Roer er vervolgens kurkuma, tijm, laurierblaadjes, kruidnagelpoeder, zout en peper en peterselie door, en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en roer de rijst erdoor. Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst met het deksel op de pan in ong 40 min gaar worden. Roer af en toe. Leg 10 min voor het einde van de kooktijd de garnalen erop.
doreen_1
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtHerfst