Jamaicaanse varkensbrochette met gevulde paprika

2 60 3 5
Aantal personen:
  • 4 varkensbrochettes natuur (Colruyt-beenhouwerij)
  • 250 g kerstomaten
  • 4 zoete puntpaprika’s
  • 1 aubergine
  • 1 rood pepertje
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 rode uien
  • 40 g boter
  • 400 g tarwegriesmeel (couscous)
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 60 g rozijnen
  • 1 eetl. rietsuiker
  • 1 mespunt suiker
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 koffiel. kaneel
  • 1 koffiel. nootmuskaat
  • 0.5 koffiel. zwarte peper (molen)
  • peper en zout
  1. Voorbereiding
  2. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
  3. - Snij de paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.
  4. - Snij de aubergine in blokjes.
  5. - Snij de uien in halvemaantjes.
  6. - Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er 2,5 dl kokend
  7. water over. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork.
  8. - Snipper de peterselie fijn.
  9. - Hak de pistachenoten grof.
  10. Bereiding
  11. ()
  12. (20 min. + 40 min. op de barbecue)Maak de Jamaicaanse saus: meng de rietsuiker met de sojasaus, 3 eetl. olijfolie, het pepertje, de kaneel, nootmuskaat, afgeritste tijm en zwarte peper.
  13. Schik de tomaten en aubergine in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Besprenkel met de balsamicoazijn en suiker, en laat karamelliseren.
  15. Meng het tarwegriesmeel met de uien, de peterselie, pistachenoten, rozijnen, tomaten en aubergine. Voeg het kookvocht uit de ovenschotel toe en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
  16. Vul de paprika’s met de couscous. Leg er een klontje boter op en leg in een ovenschotel. Bedek met
  17. aluminiumfolie. Of verpak elke paprika in aluminiumfolie. Bak ze 40 min. op een hoek van een matig warme barbecue of in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  18. Bestrijk de brochettes met de saus, dep even droog met keukenpapier en rooster 5 min. aan elke kant op de barbecue.
  19. Afwerking
  20. Dien de brochettes op met de gevulde paprika’s en de rest van de couscous
NelekeP