Jamaicaanse Kip

126 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg 1 kip in stukjes
  • 2-3 eetlepels curry
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 koffielepel pimento
  • 1 rode parikapeper
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 grote ui
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepel ciderazijn
  • 1 pili-pili
  • 2 soeplepels bruine suiker
  • 3 soeplepels olijfolie
  • 1 soeplepel bakvet
  • 50 gram bloem
  • 500 ml kippebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 takjes tijm
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel lookpoeder
  1. 20 minuten op voorhand:Kip in stukjes doen en laten marineneren in curry, kurkuma, komijn, tomaat, pimento, rood, geel en groene paprika, (in stukjes), ciderazijn, tijm, ui, pili-pili, lookpoeder en paprikapoeder.
  2. Bereiding zelf: Stukjes kip (allen de kip) laten kleuren in bakvet en olijfolie, bruine suiker over strooien, daarna bloem, daarna de marinade overgieten en eventjes laten meebakken
  3. Kippebouillon en kokosmelk overgieten en 20 minuten zachtjes laten koken.
  4. Opdienen met rijst,aardappelen of groenten.
  5. Smakelijk!
Maxine_2
Meer inspiratie

GevogelteHoofdgerechtZomer