jamaicaanse kerrieschotel

5 50 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg dikke varkensspiering
  • 2 dikke uien en 2 mango's
  • 1 groot blik ananas op siroop en 100 gr rozijntjes
  • 2 eetl geraspte kokosnoot en 2.5 dl verse room en 2.5 dl kippenbouillon
  • 2 zure appelen(bijv granny smith)
  • 4 eetl kerriepoeder
  • 100 gr boter
  1. snijd het vlees in blokjes en wentel het door de met peper en zout gekruide bloem
  2. verhit een klont boter in een pan en laat daarin het vlees aan alle kanten mooi kleuren
  3. schep het vlees uit de pan en giet het braadvet af
  4. voeg een ruime klont boter toe en laat daarin de grof gehakte uien aanfruiten gedurende ong 3min
  5. voeg de rozijntjes toe en de geschilde en in blokjes gesneden appels, kokosnoot en kerriepoeder
  6. meng zorgvuldig en laat een minuutje doorstoven
  7. voeg het vlees opnieuw toe en overgiet met de bouillon en de ananassiroop en breng aan de kook
  8. laat onder deksel 30 min ong stoven en voeg er 5 min voor einde de in reepjess gesneden mango toe en de verse room
  9. laat op hoog vuur indikken en serveer meteen met rijst of deegwaren naar je zelf wil
hildeke3105