Jagerskip met rozemarijn

20 75 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 kleine wortels
  • 500 g overrijpe vleestomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 ml olijfolie
  • 1 kg kip (in 8 stukken)
  • 200 ml rode wijn
  • 4 takjes peterselie
  1. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij, de wortels en de tomaten in stukjes. Ris de naalden van de takjes rozemarijn.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Bak de stukken kip rondom bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze zachtjes bruin. Voeg de selderij, wortels, wat zout en peper toe en bak 5 minuten zachtjes mee.
  3. Zet het vuur hoog, voeg de wijn toe en wacht tot de helft is verdampt. Voeg de tomaten en rozemarijn toe. Leg een deksel op de pan en stoof de kip in 1 uur gaar. Voeg tussentijds eventueel een scheutje heet water toe. Hak de peterselie fijn.
  4. Verdeel de kip over 4 borden. Bestrooi met de peterselie.
Solo