Jachtschotel

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 100 gr boter
  • 1 kg rundergehakt
  • 3 uien, in ringen
  • 3 winterpenen, in plakken
  • 1 prei, in ringen
  • 1 laurierblaadje
  • 20 gr platte peterselie, fijngesneden
  • 200 ml runderbouillon
  • 100 ml melk
  • nootmuskaat
  • 3 el paneermeel
  1. - kook de aardappelen 20 minuten, verhit ondertussen 25 gr boter in de pan en bak het gehakt in 5 minuten rul
  2. - haal het vlees uit de pan, bak de uien in het braadvet in 6 minuten glazig, voeg dan de winterpeen en prei toe
  3. - laat op een laag vuur met deksel op de pan 8 minuten stoven
  4. - verwarm de oven voor op 190°C
  5. - doe het gehakt bij de groenten en breng op smaak met peper en zout, voeg het laurierblaadje, de peterselie en de bouillon toe, laat op een laag vuur stoven
  6. - giet de aardappelen af, verwarm de melk met 50 gr boter, schenk bij de aardappelenen stamp tot puree, breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  7. - schep de puree in de braadpan op het vlees en de groenten, of doe alles in een ovenschaal
  8. - verdeel het paneermeel en het boterrestje hiervover
  9. - zet 20 minuten in de oven en serveer direct
  10. Best met een gietijzeren pot van 'le creuset'.
Lydievr