Jachtschotel

21 60 4 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 600 gram magere runderlapjes
  3. 4 uien
  4. 100 gram margarine
  5. 1 tl paprikapoeder
  6. 2 dl rode wijn
  7. 0,5 vleesbouillontablet
  8. 3 kruidnagels
  9. 2 laurierblaadjes
  10. 1250 gram kruimige aardappels
  11. 1 pot rode kool (of verse)
  12. 2,5 dl melk
  13. 2 handappels
  14. 2 el paneermeel
  15. nootmuskaat
  16. tijm
  17. zout en peper
  18. Bereiden:
  19. Snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en snijd ze in stukken.
  20. Smelt 75 gr margarine. Bak de uien en het vlees ca. 4 minuten. Roer het paprikapoeder, de wijn, de tijm, bouillontablet en 2 dl warm water door het vlees. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en doe ze erbij. Laat alles 2 uur sudderen.
  21. Schil de aardappels. Kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Verwarm de melk en meng die erdoor, Breng het geheel op smaak met zout en peper en nootmuskaat
  22. Verwijder de laurierblaadjes. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Schep de door het vlees.
  23. Schep het vlees in een ovenvaste schaal. Verdeel de rode kool erover. Schep daarop de puree. Bestrooi het geheel met paneermeel. Verdeel er 25 gr margarine over. Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de schotel in ca. 60 minuten warm worden en gratineren.
  24. Dit gerecht kun je een dag van tevoren maken.
Theoke_1