Italliaans kaastaartje.

3 35 0 5
Aantal personen:
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • olie
  • 3 zongedroogde tomaten op olie
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eieren
  • 1 el pesto
  • 150 gr ricotta
  • 50 gr gemalen parmezaan
  • bloem em gemalen zwarte peper
  1. Neem bij voorkeur roomboterbladerdeeg uit de diepvries. Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkblad ontdooien. Vet de taartvormpjes in met olie. Droog de tomaatjes met keukenpapier en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Roer de pesto met de eieren los en roer hier de ricotta met de Parmezaanse kaas, tomaat en mozzarella door. Breng het mengsel op smaak met versgemalen peper. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkblad en rol het deeg uit. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg. Prik de bodem met een vork enige keren in en schep het kaasmengsel in de vormpjes. Bak de kaastaartjes in de voorverwarmde oven in circa 25 minuten gaar.
  2. Benodigde materialen: taartvormpjes van circa 12 centimeter, wat keukenpapier, een garde, een kom, een vork en een deegroller. Serveer de taartjes op een bedje van rucola.
Love to Cook