Italiaanse steak sandwich

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 stokbrood wit of bruin
  • 250 gr entrecôte
  • 12 cherry tomaten en 1 ui
  • 2 handjes verse basilicum
  • olijfolie en peper en zout naar smaak
  1. Een heerlijke combinatie van entrecôte, basilicum, Parmezaanse kaas en gegrilde cherrytomaten.
  2. Deze sandwich is ontzettend lekker. Het broodje zit bomvol smaken. Als je geen zin/tijd hebt om de basilicumolie te maken, kun je ook gewoon alleen olijfolie gebruiken. Laat verder niks weg, want juist de combinatie van ingrediënten maakt dit zo heerlijk!
  3. Dit is een uitstekend gerecht om vrienden ( en jezelf) te tracteren op een geweldige lunch.
  4. Of .... je gebruikt het op een "luie zaterdag "als hoofdgerecht.
  5. Ingrediënten
  6. Voor de basilicumolie
  7. 1/2 handje verse basilicum.
  8. 2 eetlepels olijfolie.
  9. Voor de dressing
  10. 3 eetlepels mayonaise.
  11. 1/4 theelepel knoflookpoeder.
  12. 1 theelepel mosterd.
  13. 2 theelepels extra vierge olijfolie.
  14. 1 theelepel citroensap.
  15. 1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas.
  16. Naar smaak zout en peper
  17. Haal de entrecôte een half uur voor het bakken uit de koelkast.
  18. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Stop de ingrediënten voor de basilicumolie in een blender en pureer het geheel. Beleg de onderkant van een ovenschaaltje met aluminumfolie. Halveer de cherrytomaten en leg ze in het ovenschaaltje. Besprenkel met de basilicumolie. Zet in de oven en rooster de tomaten 5 – 8 minuten of totdat ze zacht zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
  19. Pel ondertussen de ui en snij in dunne ringen. Verhit een theelepel olijfolie in een pan en bak de uiringen met wat zout en peper voor ongeveer 5 – 7 minuten of totdat ze zacht zijn. Zet apart.
  20. Besprenkel de entrecôte aan beide kanten met zout, peper en olijfolie. Zet een pan op het vuur en bak de entrecôte 5 – 7 minuten of totdat je tevreden bent met het resultaat. Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten onder wat aluminiumfolie liggen.
  21. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  22. Halveer het stokbrood (of snij in drie stukken) en snij de stukken open. Besmeer met de dressing. Verdeel de uien eroverheen.
  23. Leg het vlees op een snijplank en snij de vetrand weg (of niet, als je die wel op wilt eten). Snij het vlees in plakjes (dwars op de draad) en verdeel over de uien.
  24. Leg de tomaten erop en dan een laagje basilicum. Besprenkel met het sap van de tomaten en eventueel nog wat basilicumolie. Serveer meteen.
  25. Het recept is voor 2 GROTE eters of 3 kleinere eters
Love to Cook