Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

12 20 0 5
Aantal personen:
  • 2 bol buffelmozzarella
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • vers gemalen peper en zout
  • 1 tl honing
  • paar blaadjes verse tijm
  • 8 plakken Parmaham heel dun gesneden
  • 20 stuks walnoten
  • 1 portie salade liefst met rucola
  • enkele kerstomaatjes om te garneren
  • eventueel wat crema balsamico
  1. Snij de mozzarella in repen.
  2. Maak een marinade van de azijn, olie, peper, zout, honing en tijm.
  3. Laat de mozzarella hier plm. 1 uurtje in marineren.
  4. Rooster de walnoten in een droge koekenpan .
  5. Snij de plakken ham in vieren.
  6. Verdeel de sla over de borden.
  7. Was de kerstomaatjes en snij deze in partjes.
  8. Bereidingswijze
  9. Rol de mozzarella in de parmaham.
  10. Snij de overgebleven repen in kleine blokjes.
  11. Leg de rolletjes op de sla op het bord.
  12. Maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord.
  13. Garneer met geroosterde walnoten en kerstomaatjes.
  14. Verdeel de overgebleven marinade over de salade.
  15. Eventueel wat crema balsamico erover, staat altijd leuk.
  16. Serveertips
  17. Heerlijke voorgerecht of lunchgerecht
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansSaladeVoorgerecht