Italiaanse salade à la Véronique

21 15 5 5
Aantal personen:
  • 500 gram rucola sla
  • 250 gram jonge blaadjessla
  • 250 gram italiaanse ham naar keuze
  • 100 gram schilfers parmezaanse kaas
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes op olijfolie
  • 6 blaadjes basilicim
  • 1 koffielepel honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1/2 koffielepel graantjesmosterd
  • peper & zout
  • 6 krielaardappeltjes
  • 100 gram geroosterde pijnboompitten
  1. Maak een vinaigrette van de volgende ingrediƫnten :
  2. Meng olijfolie samen met de vloeibare honing en de balsamicoazijn en doe er de graantjesmosterd bij. Kruid met peper van de molen en weinig zout.
  3. Proef de vinaigrette af en voeg eventueel nog wat van de verschillende ingrediƫnten toe naar smaak.Schik op een bord de soorten sla en leg er de ham bij. Ook de zongedroogde tomaatjes en wat blaadjes basilicum.
  4. Doe er dan ook de geroosterde pijnboompitten bij.
  5. Drapeer er nu wat vinaigrette over en de Parmezaanse kaasschilfers.
  6. Doe hierover nog wat peper van de molen.Dien op met de krielaardappeltjes en stokbrood
  7. Geniet van deze zomerse salade. Smakelijk.
Véroniquesken