italiaanse runderlappen

7 135 0 5
Aantal personen:
  • 600 gram magere runderlappen
  • 4 grote tomaten (ontvelt)
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes look
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • 2 deciliter rode wijn
  • 2 deciliter vleesbouillon
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepels tijm
  • peper naar smaak
  • 4 blaadjes laurier
  1. Vlees in stukken snijden,tomaten in vieren, ui pellen, look ontvellen en in stukjes snijden.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan Voeg ui, look en tomatenpuree toe en bak het even mee ongeveer 5 minuten. verwarm in een steelpan de bouillon en wijn.
  3. Schenk langs de rand van de pan de wijn en bouillon erbij. Voeg de kruiden toe en breng het op smaak met versgemalen peper.Stoof het vlees met deksel op de pan op een heel zacht vuur. in circa 2.15 uur.gaar.
wullum