Italiaanse rijstschotel

16 25 0 5
Aantal personen:
  • 1/2 liter water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 doosje geconcentreerd tomatenpuree
  • 1 teentje look
  • 250 gram champignons
  • 2 kopjes gewone rijst
  • 500 gram gehakt
  • 1 snuifje oregano
  1. Breng het water met het bouillonblokje en het geconcentreerd tomatenpureaa aan de kook, samen met de rijst. Kook de rijst beetgaar (± 15 à 18 minuten). Wel af en toe omroeren, zodat het niet kan aanbranden.
  2. Ondertussen het gehakt, de in schijfjes gesneden champignons en de look goed afbakken. Kruiden met peper en zout.
  3. Eens de rijst gaar is, doe dan het gehakt en de champignons erbij. Roer goed om. Kruid met oregano (of met provencaalse kruiden). Roer alles nog eventjes goed door elkaar. Laat nog een minuutje pruttelen en klaar!
Michbo