Italiaanse Kruidenboter

14 15 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr roomboter
  • 4 teentjes knoflook
  • verse bieslook,basilicum,oregano.tijm
  • snufje zout
  • 4 druppels citroensap
  • fijngemalen zwarte peper/knoflookmix
  1. Leg de roomboter in een schaaltje of kommetje, en zet het schaaltje of kommetje in warm water zodat de boter langzaam kan smelten.
  2. Bereidingswijze
  3. Snijd de kruiden fijn en voeg toe aan de gesmolten boter. Wees niet te zuinig met de kruiden! Daar kan je gerust lekker veel van indoen. Pers de knoflook fijn en voeg eveneens toe. Doe de druppels citroensap erbij en maak af met fijngemalen zwarte peper/knoflookmix en een snufje zout. Niet teveel zout! Pureer het geheel met de staafmixer en zet dan in de koelkast om weer op te stijven. Doordat je het gepureerd hebt, heb je een heerlijke gladde kruidenboter zonder stukjes.
  4. Serveertips
  5. Met Ciabattabrood of gewoon stokbrood.
  6. Erg lekker
Love to Cook