Italiaanse Krieltjes uit de oven

3 45 4 5
Aantal personen:
  • 750 gram krieltjes gewassen, gedroogd en met de schil
  • 2 teen knoflook geperst
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 2 tl kerriepoeder
  • peper en zout uit de molen naar smaak
  • 2 el (zonnebloem)/olijfolie
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Ondertussen was je de krieltjes en wrijft ze droog.
  2. Halveer de aardappeltjes . Maak een papje ven de olie, knoflook, kerrie, rozemarijn en de tijm .
  3. Roer dit goed door elkaar. Giet het over de aardappeltjes in een kom en werk met schone handen of een lepel het geheel goed door elkaar.
  4. Beleg een bakplaat met bakpapier en stort de aardappeltjes erop. Leg ze een beetje uit elkaar, zodat ze de kans krijgen om lekker knapperig te bruinen.
  5. Zet de plaat 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en keer ze dan één keer en bak nog 10 à `15 minuten.
  6. Geniet van deze aardappeltjes en ... Zóóóó lekker, dat je ze gegarandeerd vaker zult maken. Mijn gasten waren er dol op en tijdens het napraten werden de paar overgebleven eenlingen.... ook nog weggesnoept.
Love to Cook