Italiaanse koteletten

53 30 3 5
Aantal personen:
  • 4 magere varkenskoteletten
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el fijngehakte verse rozemarijn
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1/4 tl gedroogde chilipepers
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • zout en peper
  1. Snijd de vetrandjes van de koteletten af. Doe de olie in de wok, leg de koteletten erin en bak ze ongeveer 2 min aan elke kant. Haal ze uit de pan en doe ze op een bord. Pel en snipper de ui en bak hem onder voortdurend roeren glazig. Pel de look, plet de tenen en voeg ze samen met de rozemarijn, de citroenschil en de chilipepers toe. Laat dit, onder voortdurend roeren circa 1 min gaar worden. Zet het vuur lager en doe de koteletten weer in de pan. Voeg de bouillon en de tomaten toe. Laat op middel hoog vuur 10 tot 15 min koken toe de koteletten gaar zijn en de saus licht ingedikt is. Neem de pan van het vuur en breng op smaak
doreen_1