italiaanse kipfilets

7 60 0 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 2 ons fontina
  • 2 ons parmaham
  • 2 ons olijven (in dunne schijfjes)
  • 8 blaadjes salie
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl knorr vleesjus
  • 1 el boter
  • 3 el olijfolie
  1. snij de kipfilets in de lengte in, maar niet door en sla ze een beetje platter.(ongeveer 1 cm dik) leg de filets op de rauwe ham. doe er de fontina kaas op (fontina kaas smelt makkelijk) leg er een paar salieblaadjes op. maak er rolletjes van en zet vast met een cocktailprikker. doe de olijfolie en boter in de pan en laat warm worden. bak de rolletjes rondom aan, giet de wijn er voorzichtig bij samen met de afgespoelde olijven. doe de deksel op de pan en laat 35 minuten garen.maak de saus af met de knorr vleesjus en laat nog 5 minuten doorwarmen. serveer met rauwkost salade en stokbrood.
wullum