Italiaanse Kipburger met rode pesto

2 25 4 5
Aantal personen:
  • 2 kipfilets
  • 1 ei
  • 30 gram panko
  • 1 tomaat (in sneetjes)
  • 1 bol mozzarella (in blokjes)
  • sla
  • 200 gram gedroogde tomaten
  • 200 gram geroosterde paprika
  • 20 gram basilicum
  • 1 teentje look
  • 60 gram geroosterde pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas (
  • 50 ml olijfolie
  • Solo margarine
  • Peper en zout
  • 4 ciabatta broodjes
  1. Begin met het maken van de pesto.
  2. Doe alle ingredienten (behalve de olie en het zout) in een blender of foodprocessor. Mix fijn.
  3. Voeg dan beetje bij beetje de olijfolie toe. Er mogen nog kleine stukjes in je pesto zitten.
  4. Breng op smaak met zout.
  5. Zet even opzij.
  6. Snij je kipfilet dwars door.
  7. Kluts het ei los in een schaal en doe de panko in een andere schaal. Kruid de panko met peper en zout.
  8. Haal de kipfilets eerst door het ei en dan door de panko.
  9. Verhit een ruime pan met een ruime scheut olie of klontje Solo margarine. Bak de kip mooi goudbruin aan beide kanten.
  10. Haal uit de pan en leg even op een stuk keukenpapier.
  11. Snij de ciabatta dwars door en besmeer beide kanten met de pesto, beleg met sla, tomaat en blokjes mozzarella. Leg hierop een stukje kip,
  12. Doe hetzelfde met de rest.
  13. Ik serveerde hierbij (heel kort voorgekookt) aardappelpartjes die ik in de oven heb geroosterd (+/- 25 min op 200 graden) met Provençaalse kruiden.
Elien's Cuisine