Italiaanse kikkererwtensoep met pasta

3 80 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten:
  2. 4 eetlepels olijfolie
  3. 1 fijngesneden ui
  4. 1 fijngesneden wortel
  5. 1 fijngesneden stengel bleekselderij
  6. 1 fijngesneden teentje knoflook
  7. 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
  8. 1/2 eetlepel fijngesneden salie
  9. 2 blikken kikkererwten (a 400 gr), uitgelekt
  10. 1 liter kippenbouillon
  11. 200 gr penne (pasta)
  12. 2 tomaten in stukjes
  13. 6 eetlepels pesto
  14. Zout
  15. Cayennepeper
  16. 40 gr geraspte pecorino (harde Italiaanse kaas)
  17. Bereiding:
  18. Verhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook, rozemarijn en salie ± 5 minuten
  19. Voeg de kikkererwten toe en bak die ± 3 minuten mee
  20. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat ± 20 minuten koken
  21. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar
  22. Schep de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan en pureer die
  23. Doe de puree in de pan terug, roer er de gekookte pasta en de tomaat door en laat alles nog enkele minuten koken
  24. Voeg de pesto toe en breng de soep met zout en cayennepeper op smaak
  25. Geef de pecorino er apart bij
Theoke_1