Italiaanse kalfsschnitzels met verse tomatensaus

660 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
  • zout
  • 8 blaadjes verse salie
  • 3 eetlepels Solo vloeibaar
  • 1 dl droge witte vermout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 5 rijpe trostomaten
  1. Spreid de schnitzels uit en wrijf ze in met zout en peper.
  2. Leg de blaadjes salie erop en dek ze af met een plakje ham. Laat dit 5 minuten liggen.
  3. Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Strooi er wat zout en peper over.
  5. Verwarm de Solo in een pan en leg de schnitzels op de hamkant erin.
  6. Bak ze 3 minuten, keer ze en bak ook de onderkant 3 minuten.
  7. Schenk de vermout langs de rand van de pan erbij en laat de schnitzels nog 2-3 minuten zachtjes sudderen en laat het vocht verdampen.
  8. Leg de kalfsschnitzels op vier warme borden.
  9. Schep de tomaten door het stoofvocht en verwarm het geheel 2-3 minuten op hoog vuur tot een dikke rulle saus ontstaat.
  10. Schep de saus over de kalfsschnitzels.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht