Italiaanse kalfslapjes met cappellini- saltimbocca

7 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 dunne kalfslapjes
  • 4 sneetjes Parmaham of prosciutto of gandaham
  • 1 bol mozzarella
  • 4 blaadjes salie (facultatief)
  • solo, bakken en braden
  • 500 gr cappellini
  • Voor de saus:
  • 1 bio citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el gezouten kappertjes
  • 80 gr hoeveboter
  • 3 el grof gehakte bladpeterselie
  • peper&zout (pezo)
  1. Sla het vlees indien nodig nog wat platter met een vleeshamer, in ieder geval moeten de lapjes zo dun zijn dat ze gemakkelijk opgerold kunnen worden.
  2. Snij de mozzarella in schijfjes.
  3. Beleg de kalfslapjes met een sneetje ham, een plakje mozzarella en een blaadje salie.
  4. Vouw de kalfslapjes dubbel en zet ze vast met een prikker/houten tandenstoker.
  5. Kruid de kalfslapjes/saltimbocca aan beide kanten met pezo.
  6. Smelt 2 eetlepels solo in een braadpan tot bijna hazelnootkleur en bak het vlees aan beide kanten goudbruin en gaar, voeg eventueel nog een eetlepel solo toe.
  7. Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  8. Saus: spoel de citroen en rasp de schil tot je 2 eetlepels hebt, pers ze daarna uit.
  9. Pel het teentje knoflook en pers uit.
  10. Spoel de kappertjes onder stromend water en laat uitlekken.
  11. Smelt op een zacht vuur de hoeveboter in een steelpannetje.
  12. Voeg de look, kappertjes, peterselie, citroensap en citroenschil toe en laat even sudderen.
  13. Dresseer de saltimbocca en de pasta op warme borden, lepel de saus over de cappellini.
Victor S.