Italiaanse groentensoep

4 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr gezouten spekblokjes
  • 2 wortelen
  • 250 gr witte selder
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 1/3 savooikool
  • 400 gr borlottibonen (1 blik)
  • 13 dl groentenbouillon
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel en snipper de ui en knoflook, schil de wortelen met een dunschiller en snij vervolgens in blokjes, kuis de selder en snij in boogjes.
  2. Verhit 1 el olijfolie en 1 el solo in een soepketel en stoof er de ui, knoflook, spekblokjes, wortelen en selder in aan.
  3. Spoel ondertussen de tomaten en courgette, snij de tomaten in stukjes en de courgette in blokjes en voeg ze toe aan de andere groenten, laat 3 à 4 minuten meestoven.
  4. Laat de bonen uitlekken en spoel ze onder stromend water, snij de savooikool in reepjes, doe ze bij de rest van de groenten en overgiet alles met de bouillon.
  5. Kruid het geheel met pezo en laat 8 à 10 minuten koken, de groenten moeten nog knapperig zijn.
  6. Verdeel de soep over warme soepkommen en werk af met een koffielepel groene pesto.
Victor S.