Italiaanse Gehaktballen in tomatensaus

9 40 5 5
Aantal personen:
  • 500 gr half om half gehakt
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout naar smaak
  • 100 ml halfvolle melk
  • 20 gr vers geraspte parmezaanse kaas
  • 600 ml Zelfgemaakte tomatensaus. ***
  1. Holland meets Italia! Bijna iedereen is dol op gehaktballen in tomatensaus, heerlijk bij zowel rijst als pasta.
  2. Meng gehakt, paneermeel, ei, Parmezaanse kaas en zout en peper in een grote kom. Draai ballen (formaat golfbal) met natte handen, leg ze op een bord en laat ze ten minste een half uur in de koelkast opstijven. Breng de tomatensaus aan de kook, roer de melk erdoor en laat de ballen per 3 of 4 tegelijk voorzichtig in de saus glijden. Verlaag het vuur, leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen in 30 minuten garen, maar roer voorzichtig halverwege de kooktijd.
  3. Serveer met gekookte pasta of rijs met een frisse salade.
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht