italiaanse cordon blue (recept peppe giacomazza)

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 6 middelgrote aardappelen
  • een paar takjes verse tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 kalfslapjes (220gr.stuk)
  • 2 plakjes gegrilde ham
  • 2 plakjes fontinakaas
  • 100 gr bloem
  • 1 klontje boter
  • 1 scheut witte wijn
  • 150 ml vleesbouillon
  • 4 blaadjes verse salie
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. maak de aardappelblokjes. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Spoel de aardappelen af onder koud water. Laat de schil eraan en snij in blokjes. Leg de aardappelblokjes in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en giet er een flinke scheut olijfolie over. Doe er de tijm; oregano, en knoflook bij. Meng goed en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Maak de cordon bleu. Leg op elk kalfslapje een plakje ham en fontinakaas.Vouw de kalfslapjes dubbel en kruid aan beide kanten met peper en zout. Wentel het vlees door de bloem. Smelt een klontje boter en een scheutje olijfolie in de pan en bak de kalfslapjes goudbruin. Blus met een scheut witte wijn en laat even inkoken. Giet de bouillon erbij. Leg op elk kalfslapje 2 blaadjes salie, zet het deksel op de pan en laat 5 minuten inkoken op een halfhoog vuur.
  4. Voor de afwerking : verdeel de aardappelblokjes over voorverwarmde borden. Leg het vlees ernaast, lepel er wat saus over en werk af met versgemalen zwarte peper.
NelekeP