Italiaanse cake met appels, walnoten, rozijnen en pijnboompitjes

9 55 0 5
Aantal personen:
  • 120 gr gesmolten boter
  • 150 gr bloem
  • 50 gr geroosterde walnoten fijngemalen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 kg Granny Smith appels
  • 1 dl melk
  • 120 gr rozijnen
  • 3 grote eieren
  • 100 gr pijnboompitten geroosterd
  • 2 tl vanille essence
  • 3 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 250 gr suiker
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Bestrooi en cakevorm van ca 24 cm met gemalen walnoten, nadat deze goed is ingevet.
  3. Schil de appels en maak er plakjes van.
  4. Meng de citroen en de geraspte schil met de appelplakjes.Klop van de eieren de vanille essence en de suiker een romig mengsel en voeg dan de gesmolten boter toe met bakpoeder melk en de bloem.Schenk 1/3 deel van het verkregen beslag in de vorm en leg er 1/3 deel van de appels en de pijnboompitjes en rozijnen op.
  5. Herhaal dit, totdat alles op is maar eindig met een laag appels. Strooi er de suiker( 3 el )en het kaneel over en bak in 55 min gaar.
  6. Laat het gebak een 15 min afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  7. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Love to Cook