Italiaanse Burger met olijven-basilicummayonaise

210 20 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels platte peterselieblaadjes
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 1 el eetleprozemarijnblaadjes
  • 1 ei
  • 500 g mager rundsgehakt voor de hamburgers
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels fijngesneden verse basilicum
  • 4 eetlepels Calvé mayonaise met eieren
  • 4 voorgebakken mini ciabattabroodjes
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 70 g rucola
  1. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie met de tijm en de rozemarijn fijn. Meng de ui met de kruiden, het ei en zout en peper naar smaak door de gehakt. Vorm 4 hamburgers van het vlees.
  2. Hak de olijven fijn en meng ze met de basilicum door de mayonaise. Breng op smaak met peper.
  3. Bak het ciabattabrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bestrijk de burgers met de Solo en rooster ze in 6-8 minuten op het rooster boven een gloeiende barbecue of in een hete grillpan aan beide kanten bruin en net gaar.
  5. Snijd de broodjes open, verdeel er de rucola over en leg er de burgers op. Verdeel de mayonaise erover en serveer direct.
Solo