Italiaanse boontjes ovenschotel

5 40 0 5
Aantal personen:
  • 100 gr gemengd gehakt
  • 100 gr rundergehakt
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1/2-1 rood pepertje zonder zaad en lijst in stukjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 3 el water
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 250 gr sperzieboontjes
  • 1 handje geraspte kaas naar keuze
  • bladpeterselie ter garnering
  • 1/2 el olie
  • 450 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  1. Maak de boontjes schoon, was ze en snij ze in tweeën of in drieën. Kook ze 10 minuten en spoel ze koud. Zet ze opzij.
  2. Rul het gehakt in een halve el olie. Fruit de ui, peper en de knoflook mee. Voeg de boontjes, tomatenpuree, water, Italiaanse kruiden ,peper en zout toe. Laat dit enkele minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
  3. Doe dit gehaktprutje in een oven schaal. Dek af ( dakpansgewijs) met de aardappelschijfjes. Bestrooi de schotel met kaas en zet de schotel 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.( hete lucht 180 graden)
  4. Werk af met wat peterselie en geniet van een eenvoudige maar heerlijke maaltijd.
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht