Italiaanse bollen

7 50 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 200 g tarwebloem
  • 200 g Maïzena
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 ei
  • 25 cl melk
  • 100 g Solo
  • 30 g verse gist
  • 1 tl zout
  • 1 chilipepertje
  • 2 takjes verse rozemarijn
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Los de gist op in de lauwe melk en voeg er 2 eetlepels kristalsuiker en 2 eetlepels bloem aan toe. Roer alles goed los en laat even rusten.
  3. Smelt de Solo in een pan op een zacht vuurtje.
  4. Zeef de rest van de bloem in een kom en voeg geleidelijk aan al mixend het gistmengsel toe. Giet er daarna al mixend de gesmolten Solo en het ei bij. Voeg het zout toe en kneed verder met de hand (of met een mixer met deeghaken) tot je een soepel deeg krijgt.
  5. Bestuif je werkblad met wat bloem en spreid het deeg erop uit. Pluk de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Halveer het chilipepertje, verwijder de zaadlijsten en hak het fijn. Voeg de rozemarijn en de chilipeper toe aan het deeg en kneed opnieuw kort door.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in bolletjes van een 5-tal centimeter en vorm er langwerpige broodjes van. Leg de broodjes op de bakplaat en laat ze 10 minuten rijzen op een tochtvrije plaats.
  7. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de Italiaanse bollen in 20 minuten goudbruin. Laat de ze daarna afkoelen op een rooster.
Solo