Italiaanse biefstuk met prei en kappertjes

52 15 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 400 g vlinderpasta
  • 6 grote vleestomaten
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • 4 el vloeibare margarine
  • 250 g gesneden prei
  • 400 g malse biefstuk, in stukjes gesneden
  • 200 ml druivensap
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Italiano
  • 3 -4 el Maïzena Express voor Bruine Saus
  • 6 el kappertjes
  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  3. Halveer de tomaten en bestrooi ze met de rozemarijn en wat peper en zout naar smaak.
  4. Verwarm 3 el vloeibare margarine in een wok of hoge koekenpan en roerbak de stukjes biefstuk hierin gedurende 2 minuten. Voeg de prei toe en roerbak nog 2 minuten.
  5. Voeg het druivensap toe en breng aan de kook. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Italiano toe, en roer tot het is opgelost.
  6. Roer er 3-4 el Maïzena door om de saus mooi te binden, warm 1 minuut door.
  7. Grill de tomaten ca. 2 minuten onder de hete grill.
  8. Voeg de kappertjes toe aan de Italiaanse biefstuk. Breng eventueel op smaak met wat peper.
  9. Verdeel de vlinderpasta over 4 borden en schep de Italiaanse biefstuk en de gegrilde tomaten ernaast.
Knorr
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht