Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

19 25 4 5
Aantal personen:
  • 750- 1000 gr kruimige aardappelen geschild
  • 3 teen knoflook geperst
  • 1 bosje platte peterselie gesnipperd
  • zwarte peper & zeezout
  • 2 el citroensap
  • 1-1 1/2 el parmezaanse kaas
  • goede olijfolie
  1. Optioneel: Olijfolie met truffel die heb ik ook en is natuurlijk helemaal heerlijk
  2. Schil de aardappels en kook ze in een pan water met wat zout gaar.
  3. Giet ze af en stamp fijn met een stamper.
  4. Doe de knoflook, citroensap en de Parmezaanse kaas er in (niet teveel) en ietsje meer dan de helft van de gesnipperde peterselie.
  5. Giet er nu de olijfolie bij totdat het al roerend/stampend romig genoeg is.
  6. Proef dan even en breng verder op smaak met zeezout en zwarte peper. Op het bord of in schaal garneren met de laatste verse peterselie. Met wat olijfolie met truffel (want zo`n fles heb ik dus ook staan) wordt het nog lekkerder, dan maak je eenvoudig een `koninklijke` puree met een ster! Ook leuk om met visite en eters er met een RVS ring rondjes mee te steken en die op het bord te leggen. Smullen maar.
  7. Serveertips
  8. Heerlijk bijgerecht bij vis, vlees, kip of andere hoofdgerechten.
  9. Bijzonder lekker bij: Gegratineerde kabeljauwfilet met een kaas-kruidenkorst.Zie voor het recept elders in dit schrift.
  10. .
Love to Cook