Italiaans rundvleesstoofpotje met tagliatelle .

33 180 2 5
Aantal personen:
  • 650 gr rundvlees( sucadelap runderlap)in blokjes 5 x 5 cm
  • 1 einaasappel rasp
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teen knoflook geperst
  • 2 gedroogde pepertjes fijngewreven
  • 100 gr winterpeen in schijfjes
  • 1/2 prei in ringen
  • 1 stengel bleekselderij gesneden
  • 3 el margarine
  • 1 el tomatenpuree
  • 6 takjes rozemarijn
  • 3 dl rode wijn
  • 2 dl runderbouillon
  • 1 èl bloem
  1. Heerlijk stoofpotje met rundvlees vol smaak op een bedje van tagliatelle.
  2. Ingrediƫnten voor 4 personen
  3. Bak het spek op laag vuur krokant. Voeg de ui, knoflook, gedroogde peper, wortel, prei en bleekselderij toe en bak in 10 minuutjes zachtjes mee. Haal het spek en de groenten uit de pan. Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak op hoog vuur rondom bruin. Voeg de tomatenpuree en het spek/groentenmengsel toe en bak dit nog even kort mee. Voeg het sinaasappelrasp, de rozemarijn, rode wijn en bouillon toe en breng alles tegen de kook aan. doe een deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur ongeveer 3 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Roer 1 eetlepel boter zacht en meng dit met de bloem tot een vloeibaar geheel. Roer dit door het stoofgerecht zodat het bindt en warm het gerecht nog goed door.
Love to Cook