Italiaans gevulde varkenshaasrollade

7 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr varkenshaas in 2 stukken
  • 1 bol buffel mozzarella in plakken
  • 4 el zwarte olijven tapenade
  • 6 plakken serranoham
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • paar zwarte olijven in plakjes ter garnering
  • verse tijm
  1. Verwam de oven voor op 160 gr.
  2. Snij de varkenshaasjes in de lengte door en besmeer ze met de olijventapenade.
  3. Leg de plakken mozzarella op de onderste helft en leg de bovenste helft er weer op.Klap daarbij het dunne uitlopende gedeelte van de haas naar binnen.
  4. Leg 3 plakken serranoham overlappnd op elkaar.
  5. Leg de haas er midden op en vouw de ham er redelijk stak omheen.Doe hetzelfde met de andere haas.
  6. Leg de ingepakte varkenshaasjes in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie.Leg de verse takjes tijm en de plakjes olijf er bovenop.
  7. Zet de schaal voor 20 min in de oven.
  8. Zet dan de oven uit, maar laat de schaal nog 10 min in de oven staan.
  9. De mozzarella is gesmolten en de haasjes zijn van binnen mooi rosé.
  10. Kijk voor meer geweldige recepten op http://www.leukerecepten.nl/
Love to Cook