Italiaans gemarineerde lamskoteletjes

56 45 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg geschrapte nieuwe aardappeltjes
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Italiano
  • 6 el vloeibare margarine
  • 1.5 dl witte wijn
  • 300 g geschrapte jonge worteltjes
  • 300 g peultjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 gedroogde tomaten
  • 500 g lamskoteletjes
  • 0.5 - 1 el Maizena Express voor Donkere Sauzen
  1. Zet de aardappeltjes op in weinig koud water en kook ze in ca. 15 min. gaar. Afgieten
  2. Maak ondertussen de marinade: Breng in een steelpannetje 2 el vloeibare margarine en de witte wijn aan de kook. Voeg het bouillonketeltje toe en roer tot het is opgelost. Laten afkoelen.
  3. Leg de koteletjes in een schaal en schenk de bouillonmarinade erover. Laat minstens 15 min. marineren.
  4. Snijd ondertussen grotere worteltjes in de lengte in vieren, houdt de rest heel. Haal de peultjes af. Pel en snijd de knoflook in sneetjes. Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes.
  5. Kook de worteltjes 5-7 min. in ruim kokend water. Kook de peultjes 3-4 min. mee. Afgieten.
  6. Haal de koteletjes uit de marinade. Bewaar de marinade en dep de koteletjes droog met keukenpapier.
  7. Verwarm 2 el vloeibare margarine in een grote pan en bak hierin de koteletjes op hoog vuur goudbruin en laat op iets lager vuur verder bakken tot de gewenste gaarheid 6-8 min. draai geregeld om. Leg de koteletjes op een plank en dek ze af met aluminiumfolie. Schenk de marinade in de pan en breng het aan de kook. Laat op matig vuur 3 min. koken. Roer de Maizena Express erdoor en laat de saus nog 2 min. zachtjes koken.
  8. Verwarm ondertussen de rest van de vloeibare margarine in een pan en bak hierin de look en de gedroogde tomatenreepjes 3 min. Voeg de aardappeltjes, worteltjes en peultjes toe. Verwarm al omscheppende even mee.
  9. Verdeel de groenten en de koteletjes over 4 warme borden, schep wat saus over de koteletjes.
Knorr