Italiaans broodje

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 300 gram (runder)gehakt
  • 1 ei
  • pepeR
  • 10 zongedroogde tomaten op olie in fijne stukjes
  • 8 mozzarellabolletjes in stukjes
  • reepjes gebakken pancetta of gedroogde Italiaanse ham (optioneel
  • 4 el geraspte parmiggiano
  • 2 blaadjes fijngesnipperde salie
  • de naaldjes van 2 takjes tijm
  • 1 handvol fijngesnipperde platte peterselie
  • olijfolie
  1. Bereiding:
  2. - Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
  3. - Prak het ei door het gehakt en voeg de rest van de ingrediënten toe. Zout hoef je niet toe te voegen want de pancetta is al zout.
  4. - Meng alles goed met een vork.
  5. - Doe het vlees in een licht ingevette ovenschotel, spuit er wat olijfolie over en bak het een half uur (de baktijd hangt af van de dikte van het vleesbroodje) in de voorverwarmde oven.
  6. Je kunt ook laagjes maken in plaats van alles door elkaar te mengen: een laag gehakt, een laag vulling, een laag gehakt.
  7. Snij het vleesbrood in sneetjes en serveer met gestoofde puntpaprika en tomaat.
  8. Bereiding: stoof een fijngesnipperde rode ui en een fijngesnipperd lookteentje in wat olijfolie. Voeg 2 in schijfjes gesneden puntpaprika’s toe en laat ze stoven. Doe er daarna 4 rijpe, sappige, in stukjes gesneden tomaten bij en kruid met een Italiaanse kruidenmengeling. Garneer met gescheurde basilicumblaadjes.
NelekeP
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht