Irish Coffee Taart

18 60 0 5
Aantal personen:
  • 175 gr café noir koekjes
  • 100 gr gesmolten boter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 1/2 dl sterke koffie
  • 100 gr suiker
  • 3 el whiskey
  • 1/4 liter slagroom
  • 200 gr mon chou
  • 2 dl vanille vla
  • koffieboontjes of chocolaatjes ter versiering
  • toefjes slagroom
  1. Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm) Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en voeg dan 50 g van de suiker toe.Voeg de whiskey toe en laat het mengsel afkoelen. Klop 11/2 dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad. Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.Klop het koffie mengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van deslagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart. Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.
Love to Cook