Inktvisjes gevuld op Niçoise wijze

1912 45 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 8 gereinigde inktvisjes
  • 2 eetlepels Solo Light Vloeibaar
  • 1 teentje look
  • 40 cl witte wijn
  • peper en zout
  • 1 snuifje pimentpoeder
  • 1 snuifje safraan
  • 3 tomaten
  • enkele takjes platte peterselie
  1. Was de inktvissen en snijd de tentakels in zeer fijne brunoise. Heb je deze niet? Reken dan enkele inktvissen meer voor de vulling en hak ze fijn.
  2. Laat ze met de versnipperde look in de Solo Light Vloeibaar stoven. Voeg er de wijn bij en laat inkoken.Breng op smaak met zout, piment en safraan, de in blokjes gesneden tomaten en de peterselie en laat 10 minuten garen.
  3. Vul de inktvisjes met het vaste deel van de tomatenbereiding.
  4. Verhit een beetje Solo Light Vloeibaar en laat de gevulde inktvisjes aan alle kanten kleuren.
  5. Giet er de saus van de tomatenbereiding bij en laat 15 minuten garen.
Solo