Indonesische Kipwrap

4 35 0 5
Aantal personen:
  • 4 Tortilla's (wraps)
  • 350 gr kipfilet
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 80 gr bloem
  • 1 ui , klein
  • 2 el Sambal oelek
  • 5 el ketjap manis
  • 1 el azijn
  • 1 el bruine suiker
  • 100 gr taugé
  1. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en doe deze in een kom. Meng 1 teen knoflook en de bloem door de kip
  2. Bak de kipfilet in een pan met olie goudbruin. Laat de kipfilet uitlekken op keukenpapier
  3. Bak in dezelfde pan de ui glazig
  4. Voeg de overige knoflook toe samen met de sambal, ketjap, bruine suiker en azijn en breng dit geheel aan de kook.
  5. voeg dan de taugé toe en laat het geheel nog 2 minuten sudderen. Roer de kip er door en draai het vuur uit. Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking
  6. Beleg de tortilla's met het kipmengsel en rol het geheel op
PascalVB