Indische velouté met kip en ananas

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 ananas Fairtrade
  • 200 g kipfilet
  • 1 groene appel
  • 1 banaan Fairtrade
  • 1 ui
  • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
  • 2 vetarme bouillonblokjes
  • 1 l warm water
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 4 eetlepels cashewnoten Fairtrade
  • verse koriander
  • zout
  • Fairtrade zwarte peper
  • 2 dl kokosmelk
  1. Doe de olie in een stoofpan en fruit er de grof gehakte ui in op zacht vuur. 2.Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Snij de banaan en de geschilde appel in stukjes. 3.Bestrooi de ui met het kerriepoeder, roer 1 min., voeg dan het fruit toe. Laat 5 min. stoven, doe er dan het warm water en de verkruimelde bouillonblokjes bij. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen. 4.Mix de soep, voeg de kokosmelk en de in fijne reepjes gesneden kipfilet toe. Laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout. 5.Serveer goed warm, bestrooid met de grof gehakte cashewnoten en koriander. Dien op met naanbrood.
NelekeP
Meer inspiratie

IndischSoepVoorgerechtLente