Indische rundvleesstoofpot

10 150 2 5
Aantal personen:
  • 750 gr runderriblappen
  • 750 gr uien
  • zout en peper
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 1/2 dl ketjap manis
  • 4 teen knoflook
  • 3 el olie
  • 1 tl ketoembar
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el azijn
  • 1 runderbouillon blok
  • 1 el bloem
  1. Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.
  2. Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
  3. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  4. Bereidingswijze
  5. Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin.
  6. Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook hierin lichtbruin.
  7. Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
  8. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
  9. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar!
  10. Serveertips
  11. Lekker met rijst en komkommersalade.
Love to Cook