indische kip

18 25 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr kipfilet, in blokjes
  • 2-3 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 9 eetl ketchup
  • 9 eetl ketjap-manis of asin
  • 6 eetl azijn
  • 5 eetl bruinesuiker
  • 2-3 eetl pindakaas
  • 1 eetl citroensap
  • 2 rode pepers, in ringetjes
  • 200 gr taugè
  • 0 kroepoek en rijst
  • 0 eventueel roerbakgroenten ( Oosterse )
  • 1 thl rode tabasco
  • 1-2 eetl gembersiroop
  1. Verhit boter en olie in een wok en roerbak de kip,
  2. bestrooi met peper & zout naar smaak.
  3. Haal kip uit de pan en even apart houden.
  4. Fruit de ui, peper en de knoflook.
  5. Voeg kopje water, ketchup, ketjap, bruinesuiker, azijn, gembersiroop
  6. en de pindakaas toe. ( eventueel 1 el citroensap )
  7. De kip terug in de pan en warm goed door.
  8. Proef het even en voeg eventueel naar smaak 1-2 tl bouillonpoeder toe.
  9. laat het gerecht ca 5 min. sudderen.
  10. Vlak voor serveren de taugè toevoegen aan het gerecht.
  11. TIP: Bak roerbakgroenten mee met de ui.
  12. Serveer met bijv. peultjes of snijbonen of een frisse gemenge salade.
  13. Lekker met rijst en kroepoek.
goldietje