Indisch gekruid runder-stoofvlees

11 90 3 5
Aantal personen:
  • 800 gr runderlappen in blokjes( dooregen)
  • zeezout en zwarte peper
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 grote uien in stukken
  • 4 teen knoflook gehakt
  • 25 gr verse gember geschild en gehakt
  • 1/2 rode peper zonder zaad fijn gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 5 el ketjap manis
  • 8 dl warme vleesbouillon
  1. Dit is toch wel zo heerlijk, ik kreeg het receptenkaartje bij mijn keurslager. Gemaakt, geproefd en deze mag blijven !!! Heerlijk dit stoofvlees en lekker pittig qua smaak.
  2. Verwarm de oven voor op 250ºC. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verwarm de olie in de braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties aan. Roerbak de ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut. Giet de ketjap over het vlees en vul verder aan met de vleesbouillon tot het vlees onder staat. Laat alles aan de kook komen. Leg, zodra de bouillon weer kookt, het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Temper de oven na een half uur naar 160ºC en laat het vlees circa 1 uur garen. De saus kan eventueel gebonden worden met allesbinder of maïzena. Voor de slowcooker of stoven op een gaspit moet je wel ruim 2 uur uittrekken voor de bereiding. Heteluchtoven gaat sneller.
  3. Serveertips
  4. Serveer het vlees met bijvoorbeeld rijst en gestoomde groenten.
Love to Cook