Indiase curry met bloemkool en kip

119 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 350 g witte rijst
  • 300 g bloemkool
  • 300 g kipfilet
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 1 blik maïskolfjes (ca 350 g)
  • 25 g Solo vloeibaar
  • 2 zakjes Knorr Curry saus
  • 200 ml kokosmelk
  • Voor de garnering:
  • 0.5 rode peper, zonder zaadjes & fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Roer in een schaaltje een marinade van het bouillonketeltje met sojasaus en schep de kipreepjes erdoor heen. Laat de kipfilet minstens 15 minuten marineren.
  2. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in 10 minuten beetgaar. Laat de maïskolfjes uitlekken.
  4. Verwarm de vloeibare margarine in een grote koekenpan of wok en bak de gemarineerde kipfilet goudbruin. Voeg de maïskolfjes, de inhoud van de zakjes curry-saus, 300 ml water en de kokosmelk toe. Breng de curry al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus enkele minuten zachtjes doorkoken.
  5. Laat de bloemkool uitlekken in een zeef en voeg toe aan de curry. Meng alles goed.
  6. Serveer de bloemkoolcurry met de rijst en garneer met rode peper en lente-ui.
Knorr